lortmaja

Nazi-hälsingen på OS del 3

Publicerad 2012-08-08 19:11:29 i Allmänt,

En fågel viskade i mitt öra att det nu fanns en artikel om Nazi-hälsningen på expressens hemsida, skriven av Daniel Hultqvist. Tack för tipset! Här nedan finns artikeln: 

Hälsningen ger en ryslig tillbakablick från Berlin-OS 1936 då Adolf Hitler saluterade nazisterna. Under OS-invigningen hälsade Walther Tröger på ett sätt som inte kunde uppfattas annorlunda. Nu anklagas hedersmedlemmen i tyska OS-kommittén för att väcka minnena till liv.– Han är helt förstörd att det har tolkats på det sättet, säger Mark Adams, talesman för Internationella olympiska kommittén, till The Telegraph.

(...) Bilder från BBC visar att Tröger, som är hedersmedlem i den tyska OS-kommittén, ställer sig upp från sin plats och saluterar på ett sätt som kan tolkas som en nazisthälsning. (...)

IOK rycker ut till försvar

I flera dagar har gesten diskuterats flitigt men nu rycker Internationella kommittén ut till Walther Trögers försvar. Att Tröger anklagas för att visa nazistsympatier är förkrossande för honom själv, säger IOK-talesmannen Mark Adams till The Telegraph.

– Jag kan inte tänka mig någon annan som är mer mot antisemitism än honom. Han är helt förstörd att det har tolkats på det sättet, säger Adams.

"Äckligt att göra den jämförelsen"

Även Christian Kalue, talesman för det tyska olympiska förbundet, tillbakavisar att Trögers intention var att hylla nazismen.

– Det är omodernt, äckligt och oacceptabelt att ens göra den jämförelsen. Han har i hela sitt liv förespråkat tolerans, förståelse och rent spel, säger Kalue om Tröger.

I Tyskland har experter uppmanat befolkningen att inte missuppfatta Walther Trögers gest då hälsningen under invigningen gjordes med vänsterarmen, och inte med den högra.

 

Men så stort av IOK att de går ut och försvarar den jäveln. Vilket skämt. Vilket skämt för Tyskland. Skämmes tamefan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela