lortmaja

Yta och djup

Publicerad 2012-06-26 23:27:18 i Allmänt,


Det är intressant att se hur mitt bloggskrivande har ändrat karaktär med tiden. För två år sedan handlade mycket av mina inlägg om deppighet, grubblerier och och allmän förvirring över livet och meningen med det. Bakom de eftertänksamma inläggen fanns en livskrisande och skakig själ som kämpade för att inte drunkna i alla djupa tankar och stora frågor. Jag kan sakna de där eftertänksamma inläggen jag skrev då, där varje ord lyckades lugna alla de tankar, känslor och funderingar jag bar omkring på och där varje mening lärde mig något nytt. Både om mig själv och om min omvärld. Även om jag fortfarande kan grubbla över livets mysterier, så är tankarna inte lika intensiva som de en gång var. De har liksom landat lite. Funnit sin plats. Jag har inte samma behov av att bena ut varenda liten del av mig själv som jag en gång hade. Så just nu känns den här bloggen väldigt alldaglig och mellanmjölk. Och det får den helt enkelt vara, tills livets våg tar mig vidare till någonting annat!

 
Sov gott!

Darriga händer

Publicerad 2012-06-26 15:07:18 i Allmänt,

 
 
 
Inför examensfesten, i finklänning!
 
Till helgen åker vi på bröllop. Min vän i viken föreslog att vi skulle spela och sjunga nåt tillsammans under själva ceremonin. Njae, vi får se hur det blir med det. Jag känner mig sällan bekväm med att spela inför folk sådär. Blir mest spänd, stel och darrig om jag känner att det är knäpptyst och folk lyssnar. Helst håller jag mig i bakgrunden. Det var nog tur att jag inte blev musiklärare!
 
 
 
 

Mångsysslardag

Publicerad 2012-06-25 20:08:16 i Allmänt,


Idag är det måndag. Varmt. Varit på universitet. Räknat ihop vetenskapliga poäng. Köpt en sallad. Solat med Katten och pratat om livets små och stora ting. Ätit pizza. Satt in en annons om lägenhet. Ringt på en till lägenhetsannons. Men mest har ändå dagen bestått av pillande med mitt never ending-projekt - examensarbetet! Suck.

Löneförhöjning

Publicerad 2012-06-21 11:59:26 i Allmänt,


2 kr extra i timmen får jag i sommarjobbslön för att jag har en femårig pedagogisk utbildning och en hel del erfarenheter inom området i bagaget,... 

Självförtroendet

Publicerad 2012-06-20 15:50:40 i Allmänt,


Jag brukar läsa underbaraclaras blogg. Härom dagen skrev hon ett mycket klokt inlägg om självförtroende. Kortfattat handlar det om att självförtroende är något man får först efter att man bestigit sitt mentala Mount Everest, och inte tvärtom - det vill säga att självförtroendet måste infinna sig innan man bestiger berget. Det tycker jag var uppfriskande syn på självförtroende! Att man inte behöver födas med skinn på näsan, utan det är något man kan få genom att utmana sig själv och sina rädslor. Att våga fastän man egentligen inte törs.  
 
 

Tempo!

Publicerad 2012-06-19 22:23:15 i Allmänt,

Satan i gatan vilket tempo det känns som att den här sommaren kommer att ha. Examensarbetet ska göras klart, midsommarfesten ska förberedas, det ska åkas på bröllop och åkas hem, lägenhet måste ordnas och gärna inredas innan jag börjar jobba - trots att jag sommarjobbar i princip fram tills jag börjar jobba, lite grejer som finns här i lägenheten ska flyttas till nya lyan och så jag bör väl också ha tagit mig tid att läsa på lite om jobbet och sätta mig in i den delen innan dagen D kommer. Plötsligt känns sommaren sjukt kort. Börjar ju jobba sista juli. Det var nog tur vi åkte på rekreationssemester i början av sommaren, annars hade det nog inte hunnits med!


Jag luktar på blommorna i min hatt som jag bara såg den dagen.

Nu är jag tillbaka igen!

Publicerad 2012-06-18 10:26:31 i Allmänt,



Hemma igen efter en vecka med denna kvällsvy över berg, hav och kalkstenshus.
Mycket nöjd och belåten! Tänkte ladda upp bilder senare. Ska bara carpe diem först
och åka till universitetet och kopiera papper m.m.

Ciao!

Rena rama grekiskan

Publicerad 2012-06-11 17:41:40 i Allmänt,


Lager av solskyddsfaktor, fetaost, klarblått vatten och semester. Nu har vi landat i semesterparadiset! Vackert, varmt och stillsamt. Precis vad kroppen och själen behöver. Att känslan från examensfestensitter kvar, gör det inte sämre. TACK alla ni som var där och gjorde den till en dag jag kommer att minnas länge, länge och som jag kommer att se tillbaka på med ett stort leende på läpparna! Kärlek. 

Ps! Försökte ladda upp en bild härifrån, men det gick inte. Provar imorgon igen. Ds.



Sveriges födelsedag i sängen

Publicerad 2012-06-06 13:28:10 i Allmänt,


Svenska flaggan i topp denna junidag. Själv firar jag med datorn i sängen och med benen under täcket. Skriver diskussion och packar lite pö om pö. Känns hyfsat bra. Försöker att inte tänka så mycket på det här med jobb, men imorgon måste jag nog fatta ett beslut om var jag ska tillbringa det närmaste året. Kanske känns det bättre när jag väl kryssat i lappen med alternativen JA eller NEJ istället för VET EJ. Det där med att inte veta skapar så otroligt mycket oro i kroppen. Nästan olidligt mycket.

150 km/h

Publicerad 2012-06-05 23:20:01 i Allmänt,


Det går så snabbt nu allting, så jag hinner inte känna efter. Kanske är det lika bra, för då skulle väl vemodigheten gripa tag i mig. Tre dagar kvar. Två uppsatser och två opponeringar att fullborda. En resväska att packa. Sedan åker vi hem till mor och far och till släkt och till vänner och bort från studentliv och från universitetet och från föreläsningar och från hemtentor och från universitetsbiblioteket. Jag kan inte förstå något av det. Det kommer nog efteråt. Kanske i Grekland, kanske under sommaren eller när jag väl börjar jobba, var det nu blir.

Kompassen lutar svagt söderut men saker kan förändras. I så fall måste det ske nu, denna vecka - inom två eller tre dagar. Annars får jag ta det jobb som inte blivit uteslutet. I dagsläget finns bara ett konkret alternativ, eftersom jag valt bort det andra. Hade varit så skönt att vara två i den här processen och kunnat glädjas lite åt allt. Men just nu står jag ensam i det här. Det är mitt val och min framtid och allt är i mina egna händer. Kan ju tyckas skönt eftersom jag gillar viss kontroll, men det är fasen jobbigt också, eftersom det skapar en ohygglig beslutsångest. Men det blir säkert bra när beslut är tagna och solens strålar kan lugna mitt arma hjärta.

Irritationell irritation

Publicerad 2012-06-04 15:12:29 i Allmänt,


Idag känner jag mig mest irriterad. Eller arg som ett bi.
Kanske beror på det på stress eller på något annat
abstrakt som inte går att ta på. Störigt är det i alla fall.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela