lortmaja

Längtanshjärta

Publicerad 2013-01-30 12:24:13 i Allmänt,

Idag har jag längtanshjärta.Mina bästa pärlor har varit borta från stan alldeles, alldeles för länge från stan.
Jag har inte fått pussa på T på snart tre veckor (och längre tid tar det innan vi ses). Tre viktiga ting som betyder mycket i mitt liv. Men, det är ju inte för alltid som tur är! Igår kom också nyheten att min bror kommer hem på visit - redan idag! Spännande.
 
 
Längtar efter en riktig kompisfika!
 
 

Åtta

Publicerad 2013-01-29 20:09:52 i

Det är en tisdagkväll med sen blodpudding. Suttit i möte från tre till fem. Alltid dessa möten. Hör mig själv säga till eleverna "att vi ska prata om det på mötet idag", "...vi hade möte igår och då tog vi upp det här..." eller så ska jag på ett möte imorgon. Ja, det kan bli några i veckan. Nu borde jag verkligen göra klar morgondagens planering. Hann inte med allt på jobbet. Tänk om eleverna visste hur många timmar som ägnas till planering och förberedelser. Då skulle de nog behandla papperen som guld.

Tall på linjen

Publicerad 2013-01-27 23:02:57 i

Har försökt göra ett blogginlägg tusen gånger men det strular... Ha en fin vecka! Prövar skriva imorgon igen. Godnatt!

Ombytlighet

Publicerad 2013-01-20 21:06:10 i


I helgen tog jag tåget till mormor och mamma för att andas ny luft och vila lite från vardagen. Helgen blev plötsligt så mycket längre och distansen från jobbet så mycket större. Miljöombyte är icke att förringa!

Energipiller

Publicerad 2013-01-18 19:31:08 i

Att träffa en gammal och kär vän över en kopp te och bara prata, prata, prata kan ge så mycket energi!

Kvällens reflektion

Publicerad 2013-01-17 22:22:51 i Allmänt,

Det svåra när man precis börjat jobba, är att veta hur man vill ha det. Och när man väl vet hur man vill ha det, så måste arbetet på olika sätt följa de där visionerna och målen, som man har. Annars blir det tvetydigt - både för mig själv och andra. Det blir inte heller trovärdigt. Jag har faktiskt tvekat en del de här veckorna efter jul, när det nya, snabbare tempot infördes. Är det verkligen rimligt att begära det här av eleverna? Kan jag leva upp till kraven och målen, och guida eleverna ända in i mål? Är det här de bästa metoderna? Det bästa innehållet? Borde vi inte arbeta lite mer si eller så? Samtidigt måste jag ju tro på det jag gör och tro att vi kommer att ro iland det här skeppet, för jag är ju ledaren. Den som ska peppa, utstråla trygghet och hopp, ta obekväma beslut, stå stark när det blåser. Lite som en lagkapten i fotboll. Förmodligen är jag osäker för att jag aldrig tidigare i mitt liv har gjort det här. Jag har inte fått följa elever från början till slut. Jag har inte sett hela vägen där nötandet, kämpandet och de små stegen så småningom har gett resultat. Nu får jag det och det ska banne mig gå vägen, måste bara hitta en väg dit. Ps! Det är ju tur att den här bloggen är så okänd, annars hade jag aldrig kunnat blotta mig såhär (även om det är mänskligt att tvivla ibland). Ds.
Jobb, jobbigt, jobbigast!

Tempern på kroppen och jobbet

Publicerad 2013-01-17 19:24:16 i Allmänt,

Vilken vecka. Är både förvånad och imponerad över att jag har orkat hela veckan. Känt mig hängig och haft en dov huvudvärk hela dagarna, snäppat upp tempot i undervisningen och haft tunga genomgångar om demokrati och politik, haft hundraelva handledningar och meddelat provresultat, arbetat i motvind, tagit kontakt med en extern "samarbetspartner", rensat klassrummet, jobbat över varje dag och ja... snart vankas den sista uppgiften för kvällen. Och för veckan. Tror jag. Ska bara äta först. Att jag ens orkar göra middag! Paj dessutom! Jag tror jag håller på att bevisa för mig själv att jag orkar mer än vad jag tror. Men förhoppningsvis kan jag jobba lite mindre nästa vecka. Det blir liksom en enda stor jobbubbla, där alla tankar och alla energi går till jobb. Man måste ju ha roligt också, så att man får energi till att jobba hårt!

Snön, håret och det fina med vardagen

Publicerad 2013-01-12 12:37:51 i Allmänt,

Idag har vi vaknat upp till ett vinterlandskap! Klarblå himmel och solen som lyser upp de skimrande snökristallerna. Vackert! Snart ska vi ner på stan. Kanske klipper jag lugg idag, om någon frisör vill ta i mitt otvättade utväxthår. Det ser inte bra ut. Tänker på det varje dag, när jag ser mig i spegeln. Men ändå gör jag ingenting åt det. Jag väntar ut den. Utväxten alltså. Vet att det kommer en dag när jag inte står ut en sekund till med att se på det. Och då är det klippt. Håller även på att träna mig i att inte tänka på jobbet när jag är här. Vill ju ta vara på tiden, den lilla vi har. Men även om jag ibland tänker på jobb när jag är här, så är ändå det viktigaste att vi får vara tillsammans. Äta kvällsmacka ihop, somna i samma säng, vakna bredvid varandra, äta långfrukost. Det där vardagliga. Nej, nu ska vi ut och skrapa rutan! Ha en fin lördag!

Ögla

Publicerad 2013-01-10 00:22:01 i

Jag menade ögla i föregående inlägg. En uggla är ju någonting helt annat...

/ Nattugglan

Den blev av!

Publicerad 2013-01-09 22:58:00 i Allmänt,

Syjuntan - det nya hänget. Ikväll samlades vi fem kreatörer i mitt vardagsrum för den första stickningskvällen. På jobbet tyckte de att vi var alldeles tossiga som skulle ha syjunta, utan att någon av oss var stickarveteran. Jag fick både en och annan gliring. Skratta bäst som skrattar sist, säger jag! Ikväll har vi minsann åstadkommit flera centimeter på våra stordåd.Kanske jag ska ta med 
stickningsremsan till fikarasten inorgon och slå mig ner bredvid mina riktigt inbitna hemslöjdskollegor med stickorna i högsta högg - nu när jag är invigd i garnvärlden och kan delta i deras spännande samtal om garner, rät - och avigsida, maska och uggla. Då kommer minsann gårdagens sarkastiska kommentarer tystna ! Hah!

Nytt & fräscht

Publicerad 2013-01-06 11:29:00 i Allmänt,

 
Voila! Ett stycke nymålad kista och tillika vardagsrumsbord. Nu är det bara hall nummer två och vardagsrum som ska målas, sedan är det färdigmålat. Sedan ska jag få någon struktur på inredningen. I vardagsrummet finns ungefär hundra olika stilar (på grund av diverse ärvda prylar och ett och annat fynd på Myrorna) och en gigantisk fåtölj som inte passar riktigt någonstans, men den är så fin att jag inte vill ta bort den. Det tar tid att fixa och bo in sig! Men det är kul också, när saker och ting börjar falla på plats!
 
Hoppas du får en skön söndag!

De där

Publicerad 2013-01-06 00:33:07 i Allmänt,

Så, nu har jag haft lite egentid.
Nu får han ta och komma hit igen,
så att jag får pussa på de där smilgroparna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandrande tankar

Publicerad 2013-01-05 12:54:00 i Allmänt,

Äter en hemskt sen frukost och känner rastlösheten åka slalom i kroppen. Kanske är det energin som återvänt, för det känns som att kroppen håller på att ladda upp för någonting, men jag har själv inte fått veta till vad? Den kanske håller på att ta över mig? Kanske börjar den springa åt ett annat håll när jag är på väg ut med soporna? Kanske går den med bestämda steg mot en för mig okänd destination, genom snårig skog och snövall flera mil bort? Man vet aldrig! 
 
Nä, men kors i taket! Nu börjar grannen ovanför spika i någonting. Igen. Halleluja. Lider hen av någon slags tvångstankesjukdom eller aggressionsutbrott som bidrar till detta spikande i tid och otid?  Kanske skulle jag sticka ett brev i brevinkastet och lite subtilt tipsa om att det finns en snickarbod här i kvartert, dit hen kan ta sina hammarsugna händer och dra i en riktigt stor spik. Vi får se.
 
Dagens tips: Bletchley Circle på Svt play. Jag är inte alls något fan av spänning på TV, men den här serien på tre delar fångade mig. Coolt med kvinnor som lyfts fram som hjältar, på ett ganska så okonventionellt sätt, med dagens fimmått mätta. Inga superkrafter, inga objektifierade kroppar, bara skarpa hjärnor, bra skådisar och en bra story!
 
Är lite ovant att vara själv nu igen, efter över en veckas sällskap av T. Får se vad dagen har i sitt sköte, som han skulle säga. Nu ska jag i alla fall sätta igång med att sandpappra kistan som senare ska målas. Ha en fin lördag, vänner!
 
 

Kort och en lång

Publicerad 2013-01-04 18:43:00 i Allmänt,

Så var man på banan igen, två chockartade jobbdagar för min semesterhjärna och omvända dygnsrytm. Tur att första arbetsveckan endast blev två dagar! Nu ska jag ner på stan och fira en födelsedag, med middag och ett glas rött! Nu väntar en lång och skön helg!
 
Trevlig helg!

Början

Publicerad 2013-01-02 11:22:40 i Allmänt,

God fortsättning! Efter att ha invigt 2013 med att vara sliten hela dagen och kvällen, är jag nu tillbaka på banan!
Detta foto sammanfattar visdomar från 2012, inte bara mina egna utan också mina vänners. För några år sedan  hade klotterplanket förmodligen sett annorlunda ut. Då hade vi levt lite kortare och hade troligen inte de erfarenheter eller prioriteringar i livet som vi hade de sista timmarna 2012. Det slog oss när vi tittade på planket, att mycket handlar om någon slags inre utveckling, med en strävan att lyssna på sin egen röst och utmana rädslor. Så det verkar vara dithän vi strävar i år, jag och mina vänner! Känns bra!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela