lortmaja

Framme i NY

Publicerad 2013-05-25 14:58:57 i


Efter en åtta timmars flygande över land och hav landade planet på New ark, New york, i torsdags. Lagom jetlaggade har vi varit sedan dess, vilket gjorde att jag somnade på bion igår! Hittills har vi ätit cup cakes från det pittoreska SATS-stället Magnolia bakery, shoppat i butikerna längs Brodway avenue och Bleeker street, ätit mexikanskt, sett de gigantiska storlekarna på mat, blivit positivt överraskade av alla artiga och sociala människor - och frusit en del! Har fallit skurar i snålblåst, men imorgon ska det vända och bli varmare. Håller tummarna!

Hoppas ni har det fint där hemma!

Kram från NY!

Blomstrande

Publicerad 2013-05-21 23:52:07 i Allmänt,

 
Nu är sommaren plötsligt på intågande. Möttes av naturens egna, vackra blomsterarrangemang när jag cyklade hem från stan, med Tobbe i luren. Snart är det dags för nya vyer och framför allt får jag snart träffa storebror igen! Och K! På torsdag checkar jag och Sarah in på Arlanda. Redan imorgon åker jag neråt och sover över där nere. Resväskan är nästan oroväckande tom, men den lär väl fyllas på allt eftersom vi går loss där borta. Eller så kommer jag hem med en stor mental resväska, men desto mindre materiell. Fint det! Sov gott! 

27 mil

Publicerad 2013-05-20 04:12:00 i Allmänt,

Snart har tio månader av 27 mils distans gått. 27 mil bort från pussar och kramar och mys. 27 mil bort från att somna på hans bröst. 27 mil från en vardag som innebar veckohandling, städning och plugg ihop. 27 mil bort från frukost och middag för två.  27 mil bort från att få vakna varje morgon bredvid varandra och kunna krypa nära den andre. 27 mil bort från att varje dag få se varandra i ögonen när man pratar och berättar hur dagen varit. 27 mil bort från mitt hjärta. 27 mil av kärlek. 27 mil av frustration över att inte få dela varje dag med den jag älskar. 27 mil bort från att leva det liv jag vill leva nu och i framtiden. 
 
... Det är tur jag har fina vänner och ett kul jobb som kan förgylla mina dagar i väntan på att ödet, Gud eller annat för oss samman igen! 
 

Grus som skaver och svidande skrubbsår

Publicerad 2013-05-14 18:22:00 i Allmänt,

Banar vägen
tar bort stenar
plockar grus
som skaver
i mina röda skor
rätar
på ryggen
rätar upp
vägen
snubblar
på en gren 
 
f
a
 l
 l
    e
 r
 
 
reser mig
upp igen
med ett skrubbsår
som blöder 
 svider 
 
 
fortsätter 
 
 
Banar vägen 
tar bort stenar 
plockar grus
som skvaver
i mina röda skor 
rätar
på ryggen
rätar upp
vägen
 
blicken
 
 
               framåt 
 
 
 

Se

Publicerad 2013-05-13 23:40:59 i


En gång läste jag en bok, där en av huvudpersonerna sa att alla människor är skyldig sig själv att ställa sig framför spegeln minst en gång i livet. Att stå där, se den vackra sanningen och den fula sanningen och fråga sig själv hur man vill leva sitt liv. Det var en ärlig bok.

Fragment från vecka 19

Publicerad 2013-05-10 16:34:45 i Allmänt,

 
Kvällspromenad under en av de första ljumna kvällarna, som försvann lika snabbt som de kom, men ändå...
 
En bukett blommor som en betygsatt elev sträckte fram med strålande ögon och sa "tack!" Nu står den hemma och gör mig glad där. 
 
Den årliga vedhanteringen stundade denna vecka. Ungefär såhär skulle jag nog se ut 
om jag hade blivit bonde, istället för lärare. Snygg va?
 
Finbesök från både norr och söder, samlade med en öl - och POPCORN!
 
 
 

Rama in

Publicerad 2013-05-05 23:23:40 i Allmänt,

 Min nya tavla i hallen - crazy! Kommer nog ändra innehållet i den tusen gånger om och det är ju det som är kul! Den är liksom inte huggen i sten, utan kan förändras i takt med årstider, smak eller dagsform!

Grodor som hoppar

Publicerad 2013-05-05 12:33:00 i Allmänt,

Ibland säger vi ogenomtänkta saker. Meningen kan låta klumpigare och fyrkantigare än vad den egentligen är menad att vara. Det kan låta så svart eller vitt, men så ter sig ju sällan verkligheten. Det finns alltid så mycket mer där. Det kan vara omständigheter, ens egna okunskap eller några upplevda erfarenheter som gör att man generaliserar dessa tre erfarenheter till att gälla allt eller alla. Det är nog mänskligt att göra så, eftersom människan ju har ett behov av att placera saker och människor i fack, för att kunna förhålla sig till omgivningen.
 
Jag själv är inget undantag. Det hoppar grodor ur munnen då och då. Och då blir jag faktiskt tacksam när någon ber mig att stanna upp och frågar vad jag egentligen menar, så att den där fyrkantiga meningen kan fyllas mer lite fler nyanser. För så blir det nästan alltid när man tvingas tänka efter lite till eller när man tvingas se på något ur ett annat perspektiv. Men det finns också gånger när man blir tyst, för att man inte hittar något att tillägga. Det kan vara så att man behöver fundera ett varv till, där det nya perspektivet ställs emot det gamla, innan man har bestämt sig för vad man tycker. Det kan kännas frustrerande att inte ha något "svar på tal" och då är det lätt hänt att den egna stoltheten får sig en törn, för man vill så gärna kunna försvara sin åsikt. 
 
Men kanske är det så att åsikten inte alls behöver försvaras. Det kanske faktiskt var en ogenomtänkt åsikt, eller så hittar man fler argument som stärker åsikten. Det viktiga är nog att påminna sig själv om att det inte handlar om att vinna en argumentation eller att försvara sin stolthet. Utan att det faktiskt är helt OKEJ att ändra sig. När våra egna tankar  och föreställningar stöter på motstånd, utmanas och ibland tvingas omvärderas - då växer vi som människor och vår världsbild vidgas lite till! 

Det går så snabbt

Publicerad 2013-05-04 14:21:00 i Allmänt,

 
Det är maj. Det går fort nu. Jag har satt ut blomlådan på balkongen. Och idag köpte jag en kruka. Och snart kan jag stå på huvudet på yoga-passen. Nästa vecka är det den årliga vedhanteringen och sedan åker jag till New York.  Snart måste jag klippa luggen igen och fylla på i kylskåpet. 

Viljan

Publicerad 2013-05-02 12:47:49 i Allmänt,

Sådana dagar. 
Jag vill
så mycket 
övertaggad
på livet.
 
hetsig
ofokuserad
och sprallig.
 
Idag vill jag
göra
allt, allt, allt.
Vill
passa på
ta tillfället i akt
inte skjuta upp
livet
 
Barcelona, Paris, Prag.
Vänta
på mig
Jag kommer
igår
 
Springa på en grönskande stig
cykla på en dammig grusväg
paddla kanot i en stilla sjö
bada bland brusande vågor
 
lära mig mer
drömma mer
dansa mer
sjunga mer
skratta mer
 
Allt vill jag
göra
samtidigt och helst
redan
igår.
 
Men här sitter jag
bland papper och prov
och ser på
hur våren knoppas
utanför mitt fönster 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela